Nederlands English

Mirelle in actieMirelle Waanders, geboren in Nederland, is sinds haar kinderjaren geïnteresseerd in fotografie. Ze is begonnen met een wegwerpcamera en raakte echt gepassioneerd, toen ze in haar vroege tienerjaren een oude Praktica camera van haar broer kreeg. Sindsdien neemt fotografie een speciale plek in haar leven in en kwam volledig tot uiting tijdens het volgen van de vakopleiding fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn.

Haar speciale interesse richt zich op portretfotografie; zowel mensen als dieren. Mirelle is pas tevreden wanneer ze de juiste expressie in een dierenportret vast heeft kunnen leggen, waarbij de persoonlijkheid en de emotie van het dier af te lezen zijn. De dierenfoto's zijn geschoten in het wild, in gevangenschap en bij speciale projecten, zoals beschermde wildparken en rehabilitatiecentra voor gewonde en verweesde wilde dieren. Terwijl ze daar in contact kwam met de meest uiteenlopende diersoorten, ontstonden hechte banden en bijzondere relaties tussen haar en de individuele dieren, zoals bavianen, leeuwen en caracals. Dit heeft kunnen leiden tot de intieme en pure foto’s, die haar intense liefde voor elk dier laten zien. Naast haar liefde voor het fotograferen van dieren, is haar passie ook te zien in het fotograferen van mensen wereldwijd, hoewel Afrika favoriet blijft.

Mirelle is analoog begonnen en in 2005 volledig overgestapt op digitale fotografie. Na jaren exclusief met Nikon apparatuur gewerkt te hebben, werd Mirelle geconfronteerd met de wetenschap dat Nikon zich actief bezighoudt met de verkoop van materieel voor de wereldwijde plezierjacht, waarbij ook haar geliefde dieren, zoals leeuwen, niet gespaard blijven. Dat was de reden om direct over te stappen naar Canon en sinds enige tijd werkt ze exclusief met Canon apparatuur.

Mirelle is beschikbaar voor foto-opdrachten in Nederland, zowel op locatie als in haar fotostudio in Den Haag. Ga naar Contact voor het aanvragen van informatie over mogelijkheden en prijzen.